header-photo

Freestyle lessen

Bij Paardencentrum Carolina is het mogelijk om op een andere manier te (leren) paard/ponyrijden namelijk: freestyle lessen (vrije stijl lessen). Paardrijden maakt men zelfbewuster van binnen en van buiten. Het contact met paarden en het paardrijden zijn voor veel ruiters een belangrijke ervaring in hun persoonlijke ontwikkelingsproces. Hierbij staat het plezier voorop, ervarend leren zonder de druk van presteren.  Door de verschillende oefeningen leren ruiters stap voor stap onzekerheid en angst te overwinnen, maar ook grenzen te stellen, respect op te bouwen door geduld en vriendelijk te leren werken en te rijden met de pony’s en paarden.

Voor wie? Freestyle is voor alle ruiters leerzaam. Voor meer gevoelige ruiters, ruiters die moeite hebben om zich te uiten door onzekerheid is de Freestyle manier extra aantrekkelijk.

Wat gaan we doen bij Freestyle:

-leiding geven vanaf de grond, oefeningen gericht op de communicatie en lichaamstaal van het paard.                                                                          
-rijden aan de longe (lange lijn) voor werken aan je houding en zit, oefeningen uit de voltige voor balans en vertrouwen.                                                  
-rijden op de barepack pad (een dekje met handvat zonder beugels), voor contact met de paardenrug voor houding, zit en balans. (Er wordt ook met zadel gereden.)

Meer weten over onze speciale lessen vul ons contactformulier in.