header-photo

Vrijwilligers

Wij zijn opzoek naar enthousiaste vrijwilligers! Kom jij ons team versterken!?


De Missie

Paardencentrum Carolina wil een plaats zijn waar paarden, mensen zich op hun best voelen. Een natuurlijke, duurzame en veilige plek waar mens en natuur met elkaar in balans zijn en waar men (leert) omgaan met paarden en met plezier gaat paardrijden.

Doelstelling  Waarom werken met vrijwilligers? 
Paardencentrum Carolina heeft bewust gekozen om een plek te zijn die kansen wil bieden aan mensen die middels vrijwilligerswerk zich willen ontwikkelen en een zinvolle dagbesteding te bieden.  Het werk  heeft een duidelijke structuur en het werken en in contact zijn met paarden en natuur kan een heilzame werking bieden. Op deze manier kunnen wij als bedrijf een bredere groep mensen deel laten nemen van deze unieke plek en ontstaat er een win/win situatie. Ieder kan op zijn eigen tempo en met zijn eigen mogelijkheden/talenten aan de slag. Ook mensen die meer afstand tot de arbeidsmarkt ervaren door bijvoorbeeld een beperking  zijn hier van harte welkom. Men werkt hier zowel zelfstandig als in teamverband.  Graag willen wij ook werkervaring kunnen bieden aan mensen die weer aan de slag willen op de arbeidsmarkt. Kern is in gelijkwaardigheid in harmonie met elkaar en met de paarden aan het werk zijn. 

De organisatie
Wij hebben de dagelijkse werkzaamheden verdeeld in werkgroepen:

-Onderhoudgroep 08.00/09.00-12.00/13.00 ma t/m zo VACATURE VRIJ
-Stalgroep 08.00/09.00-12.00/13.00 ma t/m zo VACATURE VRIJ
-Activiteiten/begeleiden op/afzadelen en paardrijlessen groep wo t/m vrij 13.00-18.00 za: 10.00/14.00 VACATURE VRIJ
-Kantinegroep middag uren of avond uren VACATURE VRIJ
-Evenementengroep 
*Training van paarden(alleen mogelijk met ervaring) 

Elke groep heeft een eigen coördinator, werkrooster en maandelijks werkoverleg. De sociale functie van het vrijwilligerswerk vind men terug, in gezamenlijk pauzeren, regelmatig overleg met het hele team, vieren van verjaardag, meerdere malen per jaar medewerkersbijeekomst/etentje.

Vrijwilliger zijn bij paardencentrum Carolina voorwaarden en afspraken 
Om vrijwilliger te worden bij PCC moet je minimaal inzetbaar zijn voor 1 dagdeel per werk. De afspraken met de vrijwilligers worden vastgelegd in het contract. Er is een inwerktermijn van 1 maand en na deze maand een evaluatie om te bespreken of het werk en  samenwerking voldoet aan de verwachting en mogelijkheden. 

Tijdens dit gesprek zullen we ook jou persoonlijke ontwikkelingsdoelen bespreken en vastleggen.

WA Verzekerd:

Als vrijwilliger ben je WA verzekerd. Je ontvangt een team trui in bruikleen van PCC zodat je voor iedereen zichtbaar bent als medewerker. De veiligheid van het werken met paarden is bij ons prioriteit nummer 1. In je inwerkperiode zal hiervoor aandacht worden besteed door de veiligheidsmap van de Stichting Veilige Paardensport door te nemen. 


Meer informatie over vrijwilligerswerk: