header-photo

Lessen kind en jeugd

Juist en met plezier (leren) pony-paardrijden onder deskundige begeleiding op de leukste pony’s en paarden! (een indruk van onze paarden/pony's klik hier.) Wij geven groeps en privélessen voor kinderen en tieners en volwassenen(meer informatie over: lessen voor volwassenen)  De lessen zijn bij ons altijd en elke week afwisselend. Wij werken via de FNRS ruiteropleiding, deze opleiding bied vele mogelijkheden. Wij organiseren naast onze vaste rijlessen maandelijks verschillende activiteiten en wedstrijden waar je aan kunt deelnemen met een eigen of een pony of paard van ons. 
 


Beginnen met paardrijlessen: 
Wil jij leren pony rijden? Wat leuk!
Wij starten met beginnende ruiters met privélessen of DUO-privélessen. Wij hebben hiervoor een speciaal
starterspakket met daarin drie privélessen van een half uur. Je leert de beginselen van het ponyrijden er naast en er op. De eerste 3 lessen kun je van ons rijlaarzen, cap en een bodyprotector lenen. Na het volgen van de privélessen kijken wij gezamelijk naar een passende lesgroep of kun je er voor kiezen om nog meer privélessen te volgen. Bij het inschrijven van een starterspakket ontvang je van ons een FNRS handboekje hierin staan alle belangrijke beginselen over het paardrijden in omschreven.
Inschrijven voor je eerste paardrijles klik hier.  Meer info en prijslijst 


Algemene informatie:


Groepslessen (60 min les): 
Wij organiseren groepslessen voor kinderen/jeugd. Bij de reguliere groepslessen word er gewerkt met een kwartaal lesabonnement. De groepslessen zijn elke week afwisselend met dressuur, vaardigheid en bij voldoende rijervaring springles. De groepen worden zo goed mogelijk ingedeeld op het niveau van alle kinderen. Wij vinden het belangrijk dat er met plezier, veiligheid en welzijn van paard en ruiter word gelest!
 


Ponyclubkidslessen (30 min les) Deze lessen zijn gericht op kinderen vanaf 5 jaar die op spelenderwijs het ponyrijden en het omgaan met de pony willen leren.  

Speciale lessen: 
Wij bieden naast onze reguliere lessen een aanbod voor vrije stijl lessen deze lessen zijn bedoeld voor kinderen die zonder druk/prestatie van wedstrijden/andere activiteiten en angst willen (leren) rijden/omgaan met de pony bekijk ons aanbod

Instromen in een van de vaste groep(en)?Je kunt bij ons instromen in een van onze vaste groepen als je rijervaring hebt. Wij kijken naar het niveau en de wensen van de ruiter en kunnen je daarmee in een lesgroep plaastsen. 
Inschrijven voor een proefles? vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op.

Aandacht voor verzorging en op/afzadelen:
De verzoring van het paard is bij ons erg belangrijk. Bij ons leren de ruiters zelf op en afzadelen en de verzorging rond om het paard. Er is onder lestijd altijd een medewerker aanwezig in de stallen en bij de poetsplaatsen die kan helpen  bij het op en af zadelen. Het is belangrijk dat dit goed en veilig gebeurd.
 


Instructie:
De lessen bij Paardencentrum Carolina worden gegeven door gediplomeerde ORUN en FNRS instructeurs op recreatie en wedstrijdniveau. De instructeur kijkt naar de gehele combinatie en bekijkt zijn of haar wensen en ambities. De lessen worden gegeven door ondersteuning van een headset. Door deze instalatie kan de ruiter haar instructeur optimaal verstaan en komen de instructies duidelijk over.

 
Lesdagen en tijden: Onze lesdagen zijn van maandag t/m zaterdag. Voor lestijden en groepsindeling informeer via contactformulier.   Informatie en tarievenlijst: